Gearchiveerde Blogs Wellbe

Draai de klok terug met een Cosmo Peel

U wilt definitief komaf maken met rimpels, huidverslapping en pigmentvlekken? Kies dan voor een Cosmo Peel bij Wellbe.

Rimpels in uw hals en decolleté? Behandelen kan!

Hebt u storende rimpels in uw hals en decolleté? Bij Wellbe verbeteren we uw huidstructuur met medisch-esthetische behandelingen.

Retinol voor een mooiere, egalere en jongere huid

Uw huid verbeteren en egaliseren? Dat kan met een retinolpeeling bij Wellbe, expert in medisch-esthetische behandelingen.

Waarom een medisch begeleid proteïnedieet werkt

Een proteïnedieet is een goede manier om gezond en zonder hongergevoel of jojo-effect af te vallen. Dokter Francine Tempels legt uit waarom.

Hairfillers: de remedie tegen haaruitval en kaalheid

Hebt u last van kaalheid of haaruitval? Hairfillers geven uw haar(groei) een echte boost. Ontdek deze doeltreffende behandeling bij Wellbe.

Ongewenste haartjes krijgen geen kans met de LightSheer-diodelaser

Ontsierende haartjes zijn een doorn in het oog bij veel vrouwen. Wellbe gebruikt de LightSheer-diodelaser voor permanente ontharing.

Met een glow facial bent u de ster van deze zomer

Een glow facial maakt uw huid zonneklaar en geeft u een stralende glow. Ontdek deze nieuwe en doeltreffende behandeling bij Wellbe.

Needling: zonder chirurgie naar een strakkere huid

Wilt u uw huid verbeteren zonder chirurgische ingrepen? Dat kan met needling. Ontdek deze doeltreffende behandeling bij Wellbe.

Profhilo: de natuur een handje helpen … op een natuurlijke manier

Profhilo is een huidverjongende behandeling met een natuurlijk resultaat. De ideale manier om uw huid een boost te geven. Ontdek de behandeling bij Wellbe.

Geef uw huid een frisse lenteboost met een TCA-peeling

Uw huid kan er na verloop van tijd doffer en grauwer gaan uitzien. Met een TCA-peeling van Wellbe geeft u uw huid opnieuw een frisse uitstraling.

Alles wat u moet weten over spierontspanners

Hebt u vragen over spierontspanners? Dokter Francine Tempels, expert in medisch-esthetische geneeskunde, deelt haar kennis.

Een Tixel-behandeling voor een mooie huid van binnenuit

Een mooie huid begint vanbinnen. Met een Tixel-behandeling zetten we bij Wellbe uw huid zelf aan het werk om sterker en mooier te worden.

Gezond afvallen dankzij een koolhydraatarm dieet

Met een koolhydraatarm dieet valt u op een gezonde manier af onder medische begeleiding. Bij Wellbe begeleiden we u stap voor stap.

Doeltreffende behandelingen tegen haarverlies en kaalheid

Kaalheid hoeft niet definitief te zijn. Bij Wellbe zijn er verschillende efficiënte behandelingen. Laat u begeleiden door dokter Tempels.

2018, een jaar vol onvergetelijke momenten …

Dit was het jaar waarin ik eindelijk de beslissing nam om een rechterhand te zoeken bij Wellbe. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad!

Huidverbetering: dé weg naar een stralende huid

Een mooie uitstraling begint met een gezonde huid. Kies voor een efficiënte totaalaanpak voor huidverbetering bij Wellbe.

Strijden tegen striemen: mission impossible … of toch niet?

Striemen, zowel vrouwen als mannen krijgen ermee te maken. Gelukkig bestaan er doeltreffende behandelingen om uw huid weer mooi glad te maken!

Tixel: een doorbraak in behandelingen voor huidverbetering

Tixel is een techniek om uw huid te verbeteren en een frisse, jeugdige uitstraling te krijgen. Ontdek de behandeling bij Wellbe.

RF microneedling: de nieuwste huidverbeteringstechniek bij Wellbe

Met RF microneedling stimuleert u de collageenaanmaak in uw huid, waardoor uw gelaat een frisse en jonge uitstraling krijgt.

Zeg vaarwel tegen die vervelende puistjes dankzij een doeltreffende acnebehandeling

In mijn praktijk krijg ik vaak patiënten over de vloer die last hebben van acne. Volgens onderzoek heeft maar liefst 70 procent van de tieners puistjes, maar ook bij volwassenen komt het nog frequent voor.

Laserontharing: maak uw huid lenteklaar

De lente kwam officieel uit de startblokken. Hét moment om uw huid helemaal lenteklaar te maken. Want zodra die eerste zonnestralen komen piepen en het kwik stijgt, wilt u uw zijdezachte benen laten genieten van de zon.

TCA-peeling: geef uw huid een tweede jeugd

Onze huidconditie op peil houden is in de huidige maatschappij geen gemakkelijke opdracht. Stress, vervuiling, zon, vermoeidheid, … ze laten allemaal hun sporen na en zorgen er vaak voor dat u er ouder uitziet dan u werkelijk bent.

Een strakke kaaklijn: hét geheim van een jeugdige uitstraling

De leeftijd van iemand raden? Kijk naar de huid en … de kaaklijn. Want dat zijn de delen van een lichaam die het gemakkelijkst de ouderdom van iemand ‘verraden’. Met de jaren wordt uw huid valer en droger, en krijgt ze meer rimpels.

Een egale huid: mijn tips voor een rimpelloos resultaat

We dromen allemaal van een mooie, gladde huid zonder pukkeltjes, rimpels en vlekjes. Helaas is een perfect egale huid iets voor de happy few. Toch kunt u ernaar streven om uw huid in een optimale conditie te brengen, zodat ze straalt en gezond oogt. Als gespecialiseerde arts adviseer ik dagelijks patiënten in mijn praktijk over de juiste huidbehandelingen. Ik deel dan ook graag mijn drie efficiëntste tips met u.

Maak van 2018 een stralend jaar

Een patiënte vroeg me onlangs: “Raak je al dat spuiten niet beu, dokter?" Een op het eerste gezicht confronterende vraag. Maar eigenlijk wist ik meteen wat ik kon antwoorden. Want … mijn job is zóveel meer dan spuiten geven tegen rimpels.

Peeling met retinol voor zichtbare huidverjonging

De tijd is niet lief voor onze huid: ooit krijgt iedereen last van fijne lijntjes of rimpels. Dat hoort helaas bij het verouderingsproces. Maar vaak liggen ook externe oorzaken aan de basis van huidveroudering, zoals roken en overmatig (en onbeschermd) zonnen. Het resultaat is een verouderde huid, of meer precies: een huid die er ouder uitziet dan ze in werkelijkheid is.

Behandeling met fillers: een fullfaceaanpak voor het mooiste resultaat

We willen er graag stralend uitzien. Niet moe, triest of kwaad. Helaas gooit huidveroudering vroeg of laat roet in het eten. In mijn praktijk komen de meeste patiënten om een welbepaalde zone te laten behandelen.

Rokerslijntjes, wat nu?

Ik krijg de laatste tijd almaar meer vrouwen over de vloer die vragen hebben over hun rokerslijntjes. Dat zijn van die kleine verticale lijntjes op de bovenlip. Het zijn statische rimpels met een misleidende naam. Want ze zijn geen rechtstreeks gevolg van roken, maar het resultaat van het verouderingsproces.

Wat u zeker moet weten over een chemische peeling

Elk jaar als de bladeren beginnen te vallen, komen er meer vrouwen bij Wellbe langs voor een chemische peeling. Ze hebben in hun favoriete vrouwenblad gelezen dat een chemische peeling een efficiënte behandeling is om hun huid te verjongen. Maar ook dat ze na een chemische peeling zeker een maand uit de zon moeten blijven. En dat gaat nu eenmaal veel gemakkelijker tijdens de grijze herfst- en winterdagen.

Het geheim van gezond afvallen? Diëten én bewegen!

September is de maand waarin heel wat opnieuw begint. De school, het wisselvallige weer, de files en de dagelijkse drukte en stress. En dat heeft een impact op uw voedings- en bewegingsgewoonten. Ik geef graag enkele praktische tips om fit en gezond te blijven.

Lipolyse-injecties: de perfecte manier om hardnekkige vetophopingen aan te pakken

Lipolyse-injecties zijn efficiënt om lokale vetophopingen weg te werken. Dokter Tempels behandelt de zones deskundig, met een minimaal risico op bijwerkingen.

Kraaienpootjes behandelen = uw huid ontspannen

Tijd brengt raad en … kraaienpootjes. Het goede nieuws? Kraaienpootjes zijn gemakkelijk te behandelen.

Pigmentvlekken behandelen? Ja, dat kan!

De zon maakt overuren. Hoge temperaturen, goedgezinde mensen en luchtige kleding zijn voor mij niet de enige indicatoren die duidelijk maken dat de zomer aangebroken is. Als medisch-esthetische arts merk ik dat het zomer is door het aantal patiënten die bij mij aankloppen voor hun pigmentvlekken.

Mesotherapie behandelt een zonbeschadigde huid

Mesotherapie is de aangewezen behandeling als uw huid beschadigd is door de zon. Dankzij een vitaminepreparaat krijgt uw huid een echte boost.

Skincare op maat van uw huid

Schoonheid is een bijzonder vak dat ik met plezier beoefen. Ook buiten mijn praktijk en kantooruren. Een van de vragen die ik heel vaak krijg – altijd en overal – is: “Welk schoonheidsproduct werkt nu écht?”

De waarheid over fronsrimpels … en andere rimpels

Ik merk bijna dagelijks in mijn praktijk dat er heel wat misvattingen bestaan over rimpels. De mensen die bij mij langskomen, zijn vaak slecht of onvoldoende geïnformeerd. De oorzaak? Het internet.

Een behandeling met PRP-injecties voor een betere huidstructuur

Een behandeling met PRP-injecties verbetert de elasticiteit en veerkracht van uw huid. PRP stimuleert collageenaanmaak en vermindert zo fijne lijntjes.

Permanente laserontharing voor een zomerzachte huid

De lente is hét moment voor permanente laserontharing. Zo gaat u met een zachte en gladde huid de zomer in.

Afslanken met SlimME | Wellbe

Met de zomer in aantocht leggen we onze focus meer op ons lichaam en ons gewicht. Met extra ondersteuning kunt u uw ideale bodycontour bereiken! Bij Wellbe werk ik samen met een ervaren laserverpleegkundige om de nieuwe SlimME-behandeling aan te bieden.

Gezond vermageren met het proteïnedieet

De lente komt eraan. Dat merkt u niet alleen aan de langere dagen, maar ook aan de lifestylemagazines. Want die puilen weer uit van de diëten waarmee u volgens de auteurs moeiteloos gewicht verliest. De waarheid? Gewicht verliezen gaat niet zonder inspanningen te leveren …

Lipvergroting: een risicoloze én omkeerbare behandeling

De laatste tijd is er heel wat te doen rond lipvergrotingen. Volle lippen creëren een jongere, vitalere en sexyere uitstraling. Helaas lees ik heel wat foute informatie en fabels over lipvergrotingen. En die wil ik graag uit de wereld helpen want een lipvergroting houdt weinig risico’s in.

Mimiekrimpels behandelen? Ja, dat kan!

"Dokter, hoe komt het toch dat ik rimpels heb als ik frons of lach? Ik verzorg mijn huid zo goed.” Dat is een van de meest gestelde vragen in mijn praktijk. Een terechte vraag overigens. Want hoe goed u uw huid ook verzorgt, de kans dat u mimiekrimpels zoals frons- of lachrimpels krijgt, is groot. Als antwoord op de vraag van mijn patiënten vertel ik wel eens het verhaal van de elastiek.

Rimpels behandelen: een zaak van opvullen of ontspannen

De ene rimpel is de andere niet. Wilt u uw rimpels efficiënt laten behandelen? Dan moet u eerst weten welk type rimpels u wilt aanpakken.

Gezond afvallen met proteïnedieet

Een nieuw jaar is weer begonnen. Dat betekent dat u waarschijnlijk een heleboel goede voornemens gemaakt hebt. Staat gezond afvallen hoog op uw lijstje met goede voornemens? Dan moet u gaan voor meer bewegen en minder calorieën.

Wellbe wenst u een gezond en gelukkig 2017

2016 werd een jaar om niet te vergeten. Zo veel boeiende nieuwe patiënten en behandelingen om mooi te verouderen. Zo veel interessante ontmoetingen en evoluties in mijn vakgebied. Zo veel aangename momenten, professioneel en persoonlijk.

Artsen en informatieverstrekking: een complex verhaal

Medisch-esthetische artsen mogen geen reclame maken en hun informatieverstrekking is streng gereglementeerd. Achterhaald? Ja! Ik leg u graag uit waarom.

Lippen behandelen? Kies voor een jeugdige boost met een natuurlijk effect!

Niet alleen onze gelaatshuid veroudert, ook onze lippen ontsnappen niet aan het verouderingsproces. Hun volume neemt af, omdat onze onderkaak almaar kleiner wordt. De cupidoboog vermindert en lijntjes – zoals rokerslijntjes, marionetlijnen en nasolabiale groeven – nemen toe.

De natuur een handje helpen … Waarom niet?

We kleuren onze grijze haren, gaan regelmatig naar het schoonheidssalon en kopen trendy kledij. En we beschouwen het als de normaalste zaak van de wereld dat we er jeugdiger en frisser willen uitzien. De natuur ‘een handje helpen’ is op die manier algemeen aanvaard. Hetzelfde geldt helaas niet voor esthetische behandelingen.

Snel afvallen met het proteïnedieet

Niemand dieet graag, want diëten staat maar al te vaak gelijk aan honger lijden. Met alle gevolgen van dien: u bent futloos en chagrijnig. Bovendien loopt u door uw hongergevoel meer risico op vreetbuien, waardoor u niet afvalt met een duurzaam effect. Gelukkig kan het ook anders. In mijn praktijk begeleid ik patiënten naar een blijvend resultaat met het proteïnedieet. Uw voordeel? Snel afvallen zonder hongergevoel!

Wat eten bij proteïnedieet? Kies voor gezonde voeding!

Iedereen droomt van een slank, sterk en gezond lichaam. Helaas zie ik veel mensen daarvoor nog naar crashdiëten grijpen. Heel ongezond. En bovendien dé oorzaak van het gevreesde jojo-effect. Kies daarom voor een dieet onder medische begeleiding. Zoals het proteïnedieet. In mijn praktijk begeleid ik patiënten naar een duurzaam resultaat. Zonder hongergevoel.

Dokter Francine Tempels deelt haar visie en expertise op ‘Koppen’

Actualiteitsprogramma Koppen op Eén maakte een boeiende reportage over de medische niet-chirurgische esthetische behandelingen . Waarom mogen schoonheidsspecialisten geen injecties geven? Wat zijn de risico’s als ze dat wel doen? Als esthetische arts mocht dokter Francine Tempels haar medische expertise en persoonlijke visie delen.

Lipopvulling: de perfecte behandeling voor mooie lippen

U kent ze wel, de zogenoemde kissable lips. Ze zijn mooi, vol en zacht. Hét symbool voor een jeugdige en frisse uitstraling. Niet iedereen heeft van nature de perfecte lippen. Uiteraard spelen uw genen een rol. Maar iedereen kan lippen creëren die om te zoenen zijn! Met een goede verzorging komt u al ver.

Dieet en sport: een succesvolle combinatie

We dromen allemaal van een slanke lijn. Maar het is vaak niet gemakkelijk om uw ideale streefgewicht te bereiken én te behouden. Daarom kunt u het best een uitgebalanceerd dieet met voldoende sport combineren voor het beste resultaat. Genoeg beweging zorgt er namelijk voor dat u op gewicht blijft, ook al zondigt u al eens tegen uw goede eetgewoonten.

Mooi ouder worden zonder chirurgische behandelingen

We dromen allemaal van mooi ouder worden. Helaas gaat tijd onvermijdelijk hand in hand met huidproblemen zoals rimpeltjes, een verslapte huid en pigmentvlekken. Gelukkig is het vandaag geen kunst meer om er tien jaar jonger uit te zien, zelfs zonder chirurgie. Want de esthetische geneeskunde evolueerde enorm de voorbije jaren!

Peeling tegen rimpels: een echte winterbehandeling!

De huid verjongen met een peeling. De Egyptenaren deden het 3000 jaar geleden al! Een eeuwenoud recept dus, maar wel eentje dat vraagt om een deskundige en professionele aanpak door een ervaren arts. In mijn praktijk adviseer ik, op basis van uw huidtype, de juiste behandeling. Een peeling in kuurvorm, bij voorkeur in de winterperiode, geeft de beste resultaten. Uw huid krijgt haar jeugdige uitstraling terug: ze is weer rozig, elastischer en steviger. Al na één behandeling ziet u een verschil!

Rechten en plichten?

België is een bizar land. Om het te zeggen in termen die passen binnen de sector: er bestaan twee maten en twee gewichten. Als arts ben ik gebonden aan de wet op de geneesmiddelen. Die zegt dat ik geen reclame mag maken voor geneesmiddelen of bestanddelen van geneesmiddelen. Dat is mijn plicht. Sinds 1 januari van dit jaar moet ik 21 % btw aanrekenen voor alle medisch/esthetische behandelingen en ingrepen. Dat is ook mijn plicht.

Koolhydraatarm dieet voor een slanker en gezonder leven

Onze dagelijkse voeding bevat vandaag te veel suikers en koolhydraten (zoals aardappelen, rijst, pasta en brood). Daar ligt de basis van gewichtsproblemen en allerlei gezondheidsklachten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verlaagt daarom de dagelijkse suikernorm van 10 procent naar 5 procent. Dat betekent dat we kritischer en bewuster moeten kijken naar wat we eten. Ik zet u alvast op weg om koolhydraatarm te eten en het gebruik van suiker te verminderen.

Mijn dieettips voor een gezond gewicht

Wie december zegt, zegt feest. Met familie en vrienden genieten van een glaasje wijn en lekker eten. Gezellig natuurlijk, maar die mooie feestoutfit zat plots toch wel erg strak, niet? Begin januari laat de feestdagenmarathon zich genadeloos voelen. Wilt u die extra kilootjes kwijt? Dan geef ik u in deze blog graag een aantal dieettips die u zeker op weg helpen.

Uw huid in topvorm

De volkswijsheid zegt dat wijsheid met de jaren komt. En dat klopt! Maar helaas brengt die wijsheid ook vaak een ongewenste gast met zich mee: een onzuivere en verslapte huid. De oplossing? Een doeltreffende behandeling van uw huidstructuur met mesotherapie, needling en/of peeling.

Waarom een proteïnedieet werkt

“Ik heb elk dieet geprobeerd en niets werkt.” Hoe dikwijls ik mensen die zin wanhopig heb horen uitspreken in mijn praktijk! Het goede nieuws? U kunt op een gezonde en duurzame manier gewicht verliezen. Hoe? Met een proteïnedieet onder medische begeleiding.

Nutricosmetica, voedingssupplementen die uw huid doen stralen

Nutricosmetica zijn voedingssupplementen die de bouwstenen bevatten voor gezonde cellen. De vitaminen, antioxidanten en mineralen in nutricosmetica zorgen – in combinatie met gezonde voeding, sport en een goede huidverzorging – voor een mooie en stralende huid.

Overmatig zweten? Wellbe biedt een oplossing!

Overmatige zweetproductie is erg vervelend, want het belemmert u in uw dagelijkse bezigheden en het verstoort ook vaak uw nachtrust. Gelukkig bestaat er een oplossing! In mijn praktijk behandel ik met succes patiënten die uitzonderlijk veel zweten.

Help, ik heb pigmentvlekjes! Wat nu?

Zomer … dat is fijn genieten onder een stralende zon! Een flinke portie vitamine D zorgt voor een goed gevoel en maakt ons vrolijk. En die zongekuste huid past natuurlijk perfect bij uw zomerse outfit. Tot daar helaas het goede nieuws, want de zon heeft ook een nadelige invloed op onze kostbare huid. Ze versnelt het verouderingsproces en tast het DNA aan. Ontsierende pigmentvlekjes zijn een van de gevolgen.

De ideale huidverzorging voor elke leeftijd

Mensen zijn gewoontedieren. Denkt u maar even aan uw ochtendroutines of uw avondrituelen. U moet waarschijnlijk toegeven dat die weinig afwisseling vertonen. En daar is niets mis mee, want gewoontes brengen structuur, en structuur leidt tot duidelijkheid en efficiëntie. Maar gewoontes zijn geen goede partner bij de verzorging en verbetering van uw huid. Want om uw huid mooi te laten verouderen, bent u het best wat flexibeler en streeft u naar huidverzorging die aan uw leeftijd is aangepast.

Blijvend gewicht verliezen? Met het proteïnedieet!

Slecht nieuws in de kranten onlangs. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie neemt het aantal Europeanen met overgewicht bliksemsnel toe. De kneusjes van de klas? Belgische vrouwen. Want die zouden statistisch gezien tegen 2030 het meeste overgewicht hebben. Een zorgwekkend vooruitzicht dat we heel serieus moeten nemen.

De nieuwste trends in anti-aging

De wereld van anti-aging staat niet stil. Integendeel, de behandelingen worden almaar innovatiever en vooruitstrevender. Als esthetisch arts vind ik het daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en de laatste technieken. De place to be om dit te doen? Het Aesthetic & Anti-Aging Medicine World Congress.

De eerste lentezon brengt goede voornemens …

Het eerste lenteweekend is voorbij. Zondag was het heerlijk kuieren in de tuin, het park of het bos, met het zonnetje in het gezicht. Een energieboost na een lange herfst en dito winter! En met die eerste lentezon komen de goede voornemens.

Elke dag op de weegschaal?

Als ik nog maar denk aan chocolade, komt er al een kilo bij ... Als ik twee weken niet op mijn voeding let, moet ik daarna twee weken streng op dieet ... Herkenbare uitspraken? Bij sommige mensen vliegen de kilo’s eraan. Anderen eten wat ze willen en komen geen gram bij. Hoe komt dat toch?

Het mysterie van schoonheid ontrafeld?

Boeken zijn erover volgeschreven, talrijke studies en artikelen zijn eraan gewijd: het geheim van echte schoonheid. En ja, natuurlijk geloof ook ik in het belang van innerlijke schoonheid. Karakter, persoonlijkheid, de mooie binnenkant van een mens. Maar in de studies waarover ik het hier heb, gaat het wel degelijk over het uiterlijk.

TCA Peeling-congres over nieuwe behandelingen

Op 14 november ging ik naar een internationaal congres over TCA peeling-behandelingen. Zeker de moeite! Want ik leerde een heleboel nieuwe technieken die ik meteen kan toepassen bij Wellbe.