TCA-peeling: geef uw huid een tweede jeugd


Onze huidconditie op peil houden is in de huidige maatschappij geen gemakkelijke opdracht. Stress, vervuiling, zon, vermoeidheid, … ze laten allemaal hun sporen na en zorgen er vaak voor dat u er ouder uitziet dan u werkelijk bent. Gelukkig zijn er vandaag behandelingen die uw huid weer laten stralen, zoals de TCA-peeling, een bijzonder efficiënte en veelgevraagde behandeling in mijn praktijk. In deze blog leg ik u uit wat deze chemische peeling voor uw huid kan betekenen.

TCA-peeling: een veilige behandeling met een duurzaam resultaat

In mijn praktijk maak ik gebruik van twee soorten chemische peelings: de Cosmo Peel van Dermaceutic en de Easy TCA-peeling. Deze peelings, beide op basis van trichloorazijnzuur, hebben een positief en duurzaam effect op onder meer:

Bovendien merk ik bij mijn patiënten een positieve impact op de algemene huidstructuur én uitstraling.

De voorbereiding is het halve werk bij een TCA-peeling

In mijn praktijk bereid ik een chemische peeling altijd heel goed voor om mijn patiënten zo een optimaal en duurzaam resultaat te garanderen. 4 tot 6 weken voor én na de behandeling raad ik blootstelling aan fel zonlicht af. Daarom is de winterperiode hét moment om met deze behandeling te starten. Ik bereid uw huid goed voor op de behandeling met exfoliërende en blekende stoffen.

Hoe verloopt een TCA-peeling?

Tijdens de behandeling zult u een warmtegevoel ervaren. Dat betekent dat het product goed zijn werk doet. Na de behandeling breng ik een post-peel mask aan om uw huid weer tot rust te brengen. De eerste dagen na de behandeling kan uw huid rood en licht gezwollen zijn. U krijgt van mij advies rond producten voor thuisverzorging. Vervolgens zal uw huid vervellen. Na ongeveer 7 dagen heeft ze zich vernieuwd.

Het resultaat? Een strakkere en jonger ogende huid. En een uitstraling waarvan uw omgeving zal opkijken!

Wilt u een strakkere huid met de TCA-peeling? Of wilt u bepaalde hardnekkige problemen zoals acne en pigmentvlekken aanpakken? Neem dan gerust contact op voor een afspraak bij Wellbe. Ik geef u deskundig medisch advies.