Retinol voor een mooiere, egalere en jongere huid


Uw huid krijgt heel wat te verduren. De gevolgen zie ik elke dag in mijn praktijk: acne en acnelittekens, pigment- en ouderdomsvlekjes, lijntjes en rimpels, een doffe teint, … Het zijn huidproblemen die meestal niet in een wip op te lossen zijn en die dus uw levenskwaliteit kunnen beïnvloeden.

Wilt u uw huid opnieuw laten stralen? Dan stel ik u graag een laagdrempelige medisch onderbouwde behandeling voor: een retinolpeeling. Dat is een duurzame en efficiënte therapie om uw huid te egaliseren.

Retinol: wetenschappelijk bewezen huidverbetering

Retinol of vitamine A-zuur is een allround weldoener voor uw huid. Verschillende klinische studies tonen aan dat het uw huid op verschillende vlakken verbetert. Retinol:

  • voorkomt puistjes en mee-eters. Artsen schrijven vitamine A al vele jaren voor als behandeling tegen acne. Het verwijdert dode huidcellen en ontstopt mee-eters. Daarnaast bevordert retinol de groei van gezonde cellen in uw huid en rondom uw poriën.
  • zorgt voor wondgenezing. Retinol stimuleert de aanmaak van huidcellen en de productie van hyaluronzuur, waardoor uw huidbarrière herstelt.
  • vervaagt pigmentvlekken. Retinol brengt overactieve pigmentcellen tot rust. Bovendien maakt het andere huidbehandelingen tegen hyperpigmentatie veiliger en effectiever.
  • werkt huidverjongend. Dagelijks retinol smeren vermindert lijntjes en rimpels, omdat het de elastine- en collageenproductie in uw huid stimuleert en de bindweefselcellen langer in leven houdt.

In een notendop: retinol doet fijne lijntjes vervangen, vermindert acne, verbetert de elasticiteit van uw huid, pakt hyperpigmentatie aan én bevordert een heldere teint!

Waaruit bestaat een retinolpeeling?

Bij Wellbe integreren we 3% retinol in een geavanceerde peeling, die ook nog heel wat andere actieve ingrediënten bevat:
  • NeoCitriate: geeft uw huid een collageenboost.
  • Aminofil: strijkt uw fijne lijntjes en rimpels glad.
  • bisabolol: kalmeert uw huid.
  • vitamine E: geeft uw huid de nodige antioxidanten om ze te beschermen tegen vrije radicalen.
Na de eerste retinolpeeling ziet uw huid er al frisser uit. In mijn praktijk adviseer ik een reeks van vier tot zes sessies met intervallen van vier tot zes weken. Op die manier geniet u van een optimaal en duurzaam resultaat.

Wilt u uw huid verbeteren met een retinolpeeling? Maak dan een afspraak voor een eerste advies.