Mijn terugblik op 2020 en vooruitblik op 2021

Dit jaar was toch wel het moeilijkste jaar uit mijn leven.
En ik ben wellicht niet de enige die met die woorden terugblikt op 2020.


Dit jaar besefte ik de waarde van vrienden, van leraars en scholen, van sportclubs, van restaurants en evenementen.

Nog nooit heb ik de knuffels van mijn kinderen en de contacten met mijn kapper, mijn vriendinnen en mijn collega’s zo hard gemist. Er waren geen congressen, geen citytrips, geen reizen.

 

Ik heb me ten volle gerealiseerd hoe rijk het leven eigenlijk is … en hoe ik dat niet altijd genoeg beseft heb.

Dit jaar heb ik ook voor het eerst ervaren hoe het is om een tijdje niet te werken en geen patiënten te zien. Het leek wel een oefening voor mijn pensioen. En ik kan jullie verzekeren: ik ben er echt nog niet aan toe! ;-)

Tegelijk ben ik ontzettend dankbaar voor wat wél nog kan en wat er wél nog is.

Want dit was ook een boeiend jaar. Een jaar waarin we de kracht van vriendschap, familie, de natuur en een goed boek herontdekten.

Een jaar waarin we leerden om mondmaskers te dragen en honderd keer per dag onze handen te wassen. En waarin ik een routine ontwikkelde om tussen afspraken met patiënten mijn praktijk helemaal te ontsmetten.

Een jaar waarin ik online workshops en online congressen volgde en waarin ik leerde om Zoom en Skype te gebruiken.

Een jaar ook waarin ik besliste om een nieuwe website te bouwen die je binnenkort kunt bewonderen. En ik deed nog meer investeringen met het oog op de toekomst. Want onze wereld stond misschien heel even stil, de innovaties in de esthetische geneeskunde gelukkig niet.

Ik kocht een nieuw toestel en nam nieuwe behandelingen in het aanbod op: van de FOX-laser om schimmelnagels te behandelen tot de nieuwe Benebellum-peeling om melasma aan te pakken. En dan is er ondertussen ook de nieuwe TrichoTest. Dat is een DNA-test waarmee ik een adequate behandeling bij haarverlies kan bepalen. Ook mijn assistente Hannelore leerde iets nieuws om patiënten te kunnen adviseren: zij verdiepte zich in Dermacolor-camouflagemake-up.

Kortom, bij Wellbe staan we niet stil. Want wat er ook gebeurt ... we merken dat mensen een goed gevoel krijgen als ze zichzelf verzorgen. Iedereen wil zich mooi voelen en wil mooi verouderen. En daar dragen wij heel graag een steentje toe bij.

Laat ons samen uitkijken naar een betere toekomst en een veiligere mooie wereld.
Ik wens jullie een goed en beter 2021!

#samensterk #staysave #loveyouall #lovemyjob

Francine & Hannelore