Haarproblemen? Gelukkig is er een oplossing!

Dagelijks verliezen we 50 tot 100 haren. Dat is heel normaal. Haarverlies hoort bij een gezond haargroeiproces. Maar als u opmerkelijk veel van uw haardos verliest, dan kan er toch meer aan de hand zijn.

Het is heel begrijpelijk dat u zich in dat geval zorgen maakt. Want mooie haren zijn erg bepalend voor uw zelfbeeld. Gelukkig bestaan er vandaag efficiënte behandelingen om uw haarproblemen aan te pakken!

De oorzaken van haarproblemen

Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen last krijgen van haarproblemen en haarverlies. En daar zijn verschillende oorzaken voor:

 
  • Hormonale problemen

Het hormoon dihydrotestosteron (DHT) blokkeert de haargroei. Dit hormoon is vooral bij mannen aanwezig in het bloed en is daarmee de grootste oorzaak van kaalheid. Die begint vooraan en loopt naar de kruin. Maar ook vrouwen hebben dit hormoon in hun bloed, weliswaar in mindere mate. Bij hen merk je het vooral aan een totale verdunning van het hoofdhaar.

  • Erfelijkheid

Vooral bij mannen spelen de genen een belangrijk rol bij haarproblemen en haaruitval. Bij ongeveer de helft van de mensen die een genetische vorm van haarproblemen of kaalheid hebben, valt het haar rond de leeftijd van 50 uit.

  • Slechte bloedcirculatie

Wetenschappelijke studies tonen aan dat de bloedtoevoer naar de hoofdhuid opvallend lager is bij mensen die last hebben van haarverlies.

  • Schadelijke externe stoffen

Daarnaast zijn er onderzoeken die milieuverontreiniging met de vinger wijzen en de oorzaak zoeken in de zogenaamde ‘milieu-hormonen’.

Haarproblemen: een totaalaanpak voor het beste resultaat

Door die veelheid van mogelijke oorzaken vormen haarproblemen een complexe materie. Ze vragen dus om een geïntegreerde totaalaanpak. Alleen zo bereikt u de beste resultaten.

In mijn praktijk werk ik op drie niveaus:
  1. Met supplementen en medicatie pakken we uw haarproblemen van binnenuit aan.
  2. Met kwalitatief hoogstaande haarverzorgingsproducten geven we uw haar de aandacht die het nodig heeft.
  3. Medische niet-chirurgische behandelingen garanderen een duurzaam effect. Bij Wellbe werk ik met:

Wilt u uw haarproblemen doelgericht aanpakken? Neem dan gerust contact op voor een afspraak.