Een TCA-peeling: de behandeling voor een stralend gezicht


Een mooie, egale huid straalt als vanzelf. En ik merk in mijn praktijk dat dat doelstelling nummer één is voor veel patiënten. Want die jonge, frisse huid is in de loop van de jaren haar glans wat verloren. Onder meer door weersinvloeden, stress, roken, ongezonde voeding, … Een huid krijgt heel wat te verduren! En het resultaat is op termijn dan ook zichtbaar: een vale, droge huid met rimpels, lijntjes en pigmentvlekken.

Gelukkig kunnen we uw huid haar jeugdige uitstraling van weleer teruggeven. Bij Wellbe behandelen we uw gezicht met een TCA-peeling. Omdat ik merk dat de resultaten zo verbluffend zijn, ga ik in dit artikel graag dieper in op deze efficiënte behandeling.

Trager vernieuwingsproces van de huid

Naarmate we ouder worden, vernieuwt onze huid zich almaar trager: ze verliest haar glans, wordt dunner en maakt minder collageen en elastine aan. Dat is een normale evolutie, maar het zorgt er wel voor dat uw huid gevoeliger wordt voor uv-stralen, pigmentatie, fijne lijntjes en rimpels.

TCA-peeling: wetenschappelijk bewezen effect

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat bepaalde medisch-esthetische behandelingen – zoals de TCA-peeling – de opperhuid en de lederhuid stimuleren om sneller nieuwe cellen aan te maken. Op voorwaarde dat ze deskundig uitgevoerd worden. Bij Wellbe hebben we alle knowhow en apparatuur in huis om uw huid veilig én met de beste professionele zorg te behandelen.

TCA-peeling: wat is het?

TCA is de afkorting van trichloorazijnzuur. Een TCA-peeling is een van de sterkste peelings om uw huidstructuur te verbeteren en werkt anders dan andere peelings. Deze peeling laat de eiwitten in uw huid stollen. Daardoor dringt het trichloorazijnzuur dieper in de huid.
Een TCA-peeling kan in verschillende concentraties en lagen aangebracht worden.

TCA-peeling: de voorbereiding is het halve werk

Om het best mogelijke resultaat voor uw huid te bereiken, focus ik in het behandelproces op een goede voorbereiding én naverzorging .
  • De voorbereidende fase – ook wel de prepeelbehandeling genoemd – start u op met een speciale dag- en nachtcrème en voedingssupplementen. De hoge concentratie collageen en antioxidanten zorgen ervoor dat de TCA-peeling uw huid een maximale boost geeft.
  • De naverzorging – ook wel de postpeelbehandeling genoemd – bestaat uit producten van Dermaceutic®, Neostrata® en/of Skin Tech®. Deze producten garanderen bescherming, stimulatie en herstel.

Wilt u ook uw huid weer laten stralen met een TCA-peeling? Maak dan een afspraak bij Wellbe.